Tips van april

Fysieke tip:

De golfswing zorgt voor een grote druk op de wervelkolom. Niet verrassend dus dat de meest voorkomende blessure onder golfers lage rugpijn is. De grootste druk op de wervelkolom vindt plaats tijden de doorzwaai, oftewel het laatste deel van de swing.

Voorkomen is daarom beter dan genezen, dus wat kunt u er zelf aan doen om een rugblessure te voorkomen? Core stability training!

Door deze training worden de kleine houdingspieren sterker waardoor de stabiliteit van de lage rug toeneemt. Daardoor kan de wervelkolom de belasting tijdens de golfswing beter ontvangen.

Deze oefening kunt overal doen. Het is de bedoeling dat u met uw handen gekruist op uw schouders in een golfhouding gaat staan. Let hierbij op dat uw rug recht is. Vervolgens kantelt u de rug hol dit houd u 3 seconden vast waarna u naar een bolle rug gaat. Ook dit houd u 3 seconden vast. Als laatste gaat u weer terug naar een rechte rug. Herhaal dit 5 keer, rust 60 seconden en herhaal dit 10 keer. Het beste resultaat behaalt u door hier iedere dag even mee aan de slag te gaan. Succes!

Mentale tip:

De fotofinish oefening:
Een goede oefening tegen blokkeren in de swing en te veel de bal weg willen slaan, is de fotofinish. Begin de Swing vanuit de eindpositie, swing van daaruit naar de backswing en in één vloeiende beweging weer terug naar de ideale eindpositie. Deze oefening helpt om niet tegen de bal te slaan maar door de bal heen; je komt de bal tijdens de swing als het ware tegen.

Meld je aan

Toptracer competitie:
Closest to Pin

Van 7 november 2022 t/m 28 februari 2023